Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση για τη χρήση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων

   Αγαπητοί γονείς
   προ ημερών σας ζητήσαμε να αποστείλετε στο σχολείο τις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις αίτημα στο οποίο ανταποκριθήκατε σχεδόν όλοι μέχρι αυτή τη στιγμή.
    Προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων αποκλειστικά για τον σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κοινοποιούμε  την παρακάτω ενημέρωση, όπως στάλθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ:  


Μαθήματα τηλεεκπαίδευσης στην ΕΤ2


Από σήμερα Δευτέρα, 30/3/2020 και καθημερινά στις 10 π.μ από την συχνότητα της ΕΤ2, οι μαθητές του δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα τηλεεκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα των πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΤ2  έχει ως εξής:
Δευτέρα 30 Μαρτίου, 10 π.μ.
1.      Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
2.      Ιστορία Δ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος
3.      Φυσική Ε’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου, 10 π.μ.
1.      Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη
2.      Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
3.      Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

Αν δεν προλάβετε το πρωί εδώ μπορείτε να βρείτε τα μαθήματα
https://webtv.ert.gr/tag/ert2/

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ώρα για Γυμναστική

       
   Αυτές τις μέρες που μένουμε  σπίτι και το σχολείο είναι κλειστό το μάθημα της Γυμναστικής είναι αναμφίβολα αυτό που θα  λείψει περισσότερο στα παιδιά . Χρειάζεται λοιπόν να τα βοηθήσουμε να εκτονωθούν τόσο γιατί τα ίδια το έχουν ανάγκη προκειμένου να νιώθουν ασφάλεια και ηρεμία, αλλά και για εμάς, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την καθημερινότητά μας κάπως… κανονική .
   Θεωρούμε απαραίτητο, να αφιερώνουν τα παιδιά μας καθημερινά τουλάχιστον ένα 45λεπτο στη σωματική άσκηση, για να διατηρήσουν την καλή σωματική τους κατάσταση.
     Επειδή λίγοι τυχεροί  μένετε ίσως σε σπίτια με κήπο και αυλή, όπου τα παιδιά μπορούν να τρέξουν και να παίξουν πιο ελεύθερα, βρήκα  το παρακάτω  βιντεάκι γυμναστικής για παιδιά στο σπίτι, το οποίο μπορείτε να βάζετε στα παιδιά καθημερινά και γιατί όχι να ασκείστε κι εσείς μαζί τους.
      Καλή δύναμη σε όλους! Με το καλό να ανταμώσουμε στο σχολείο μας!
                                                                         Ο γυμναστής
                                                                         Νίκος Μανιάτης

                             

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ενημερωτικό σημείωμα

   Σας ενημερώνουμε ότι η ροή του εκπαιδευτικού υλικού από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου συνεχίζεται κανονικά και εμπλουτίζεται και με αναρτήσεις και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
  Καλό θα είναι να επισκέπτεστε το μπλογκ καθημερινά, ώστε να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν την ιδιότυπη αυτή λειτουργία του σχολείου μας. Σε παλιότερη ανάρτηση θα βρείτε τους τρόπους επικοινωνίας σε περίπτωση που χρειαστείτε ο,τιδήποτε.



Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Σημαντική ενημέρωση

   Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στη δεξιά στήλη του μπλογκ ,υλικό που ανεβάζουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ανά τάξη στο πλαίσιο της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
   Μην ξεχνάμε ότι στόχος μας είναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών μας με τη γνώση. Φυσικά ο τρόπος αυτός δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κανονική- φυσική τάξη, όπου ευχόμαστε να μπορέσουμε να βρεθούμε όσο πιο σύντομα γίνεται.
   Επισημαίνουμε πως σ' αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε ,κυρίαρχο μέλημά μας θα πρέπει να είναι η ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών μας και η σωστή ενημέρωσή τους για όσα συμβαίνουν γύρω τους.
  Δείτε το βιντεάκι ,όπου ψυχολόγοι από  "Το χαμόγελο του παιδιού" μάς συμβουλεύουν πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τον κορωνοϊό.
   Μένουμε σπίτι και μένουμε άνθρωποι!
   Καλή δύναμη σε όλους ! 


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

    Σας ενημερώνουμε, ότι οι υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου  https://eclass,sch.gr ,  τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία http://ebooks(Ε-Books), το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό Φωτόδενδρο και τα Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια Πλατφόρμα Αίσωπος  είναι ήδη οργανωμένες ανά βαθμίδα (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ), μάθημα και ενότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
    Σκοπός είναι να βοηθήσουν τα παιδιά  να διατηρήσουν επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία και όχι να καλύψουν την ύλη, πράγμα που θα γίνει με κεντρικό σχεδιασμό από το Υπουργείο Παιδείας.
    Εμείς αποφασίσαμε όλες τις προτάσεις μας να τις αναρτούμε εδώ στο blog του σχολείου  ,όπου θα τις βρίσκετε ...κλικάροντας στην αντίστοιχη τάξη στον σύνδεσμο ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΥΛΙΚΟ ΑΝΑ ΤΑΞΗ στο δεξί μέρος της σελίδας, που βρίσκεστε τώρα. Όταν αρχίσει να "τρέχει" η διαδικασία, θα ενημερωθείτε σχετικά.
  Αν χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το σχολείο μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο 210-4519839 (εργάσιμες μέρες και ώρες) ή να στείλετε μέιλ στη διεύθυνση mail@50dim-peiraia.att.sch.gr.
    Καλή δύναμη , υπομονή, θετική διάθεση και υγεία! 

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση στοιχείων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητών τηλεφώνων γονέων

    Προκειμένου να ενημερωθεί το σύστημα καταγραφής myschool με τα ορθά στοιχεία κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών διευθύνσεων των γονέων των μαθητών μας, παρακαλούμε να αποστείλετε στο email του σχολείου :
 mail@50dim-peiraia.att.sch.gr ή 
στο 50dimpeiraia@gmail.com (η ηλεκτρονική διεύθυνση για το blog του σχολείου)
 την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και το κινητό σας.  Παρακαλούμε να αναφέρετε το όνομά σας για την αποφυγή λαθών.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Δωρεάν online παιχνίδια που θα φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον πολιτισμό και τις τέχνες

       Tα τελευταία χρόνια πολλά μουσεία αλλά και φορείς πολιτισμού έχουν δημιουργήσει διαδικτυακές εφαρμογές και παιχνίδια που φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες τους ούτως ώστε να φέρουν τα παιδιά αλλά και το ενήλικο κοινό κοντά στα εκθέματα και να τους προσφέρουν μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία.
       Βρείτε κάποια απ΄αυτά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://anaskafi.blogspot.com/2019/02/6-online.html?fbclid=IwAR3CLSa81yKL67g8aiWc4YGWmq7kuO8MQoKu6Rj3xHuFWJCow1C7td2SPRQ&m=1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ιδέες και προτάσεις για την απασχόληση των παιδιών στο σπίτι

   Τώρα που τα παιδιά μας πρέπει να παραμείνουν σπίτι, σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε ιδέες που βρήκαμε στο διαδίκτυο για τη δημιουργική απασχόλησή τους.
   Στους συνδέσμους που ακολουθούν θα βρείτε πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που σταχυολογήσαμε.

https://www.anthomeli.com/2020/03/idees-gia-na-apascholithoyn-ta-paidia-st.html

https://www.aspaonline.gr/drastiriotites-paidia-anti-tileorasi-othones/

https://www.infokids.gr/me-ta-paidia-sto-spiti-deite-paidikes-th/

https://almaradio.gr/eikoniki-episkepsi-se-mouseia/

   Να μην ξεχνάμε βέβαια πως η καλύτερη συντροφιά είναι ένα βιβλίο.
   Ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη μας, ένα βιβλίο που θα δανειστούμε από κάποιον φίλο ή συμμαθητή μας ή που μπορούμε να βρούμε ακόμη και στο διαδίκτυο, όπως π.χ εδώ: Λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά


Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

      Στο  πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα ,βρείτε οδηγίες για την παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οδηγίες


Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

«Συζητώντας και στηρίζοντας τα παιδιά και τους εφήβους για τον Covid -19: Χρήσιμες επισημάνσεις για γονείς»

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο «Συζητώντας και στηρίζοντας τα παιδιά και τους εφήβους για τον Covid -19: Χρήσιμες επισημάνσεις για γονείς»  του Εργαστηρίου Σχολικής ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για τους γονείς σχετικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών και των εφήβων για τον κορωνοϊό - Covid -19.

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/pdf/psychologiki-stirixi-paidiwn-apo-goneis-gia-koronoio-covid19.pdf

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Προληπτική απολύμανση


Ενημερωτικό σημείωμα
     
     Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 6/3/2020 μετά το πέρας των μαθημάτων θα γίνει προληπτική απολύμανση στο σχολείο μας (όπως και σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας) με στόχο την προστασία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κορωνοϊό.
     Η απολύμανση θα γίνει από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
     Εξαιτίας αυτού δεν θα παραμείνουν αυτό το Σαββατοκύριακο τα βιβλία στο σχολείο ,όπως προέβλεπε το πρόγραμμα.