Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

!7 Νοεμβρίου 2022- Ημέρα μνήμης

 Από τη συγκινητική γιορτή που διοργάνωσαν η Δ΄ και η ΣΤ΄ τάξη τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την άψογη παρουσίαση!















Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Χρόνια πολλά,Ελλάδα!

    Από τη σημερινή γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που προετοίμασαν και παρουσίασαν η Γ΄ και η Ε΄ τάξη του σχολείου μας.

    Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που μας συγκίνησαν και μας γέμισαν περηφάνια.

   






    Η σημαία του σχολείου μας με τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες στη δοξολογία στον    Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.



Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2022-23

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-23 θα γίνει

τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 08.30΄.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει περίπου στις 9.00΄ με τη συνοδεία των γονέων τους.

        




                                           

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ημέρες θάλασσας στο σχολείο μας

   Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά " ημέρες θάλασσας" οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" με τον τίτλο:"Ασφαλώς ποδηλατώ¨ στην πλατεία Πηγάδας, όπου ενημερώθηκαν για το πώς θα κυκλοφορούν με ασφάλεια με το ποδήλατό τους.




Ο Ζαχαρίας, η μασκότ του προγράμματος, επισκέφτηκε το σχολείο κι έδωσε χαρά καθώςκαι το μήνυμα των εκδηλώσεων σε όλα τα παιδιά του σχολείου.





Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Επιστροφή στο σχολείο - Νέο πρωτόκολλο COVID 19

 Οι εκπαιδευτικές  μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα: 

Στα σχολεία:

  • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
  • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)

 

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

  • Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

 

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:

  • Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
  • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

 

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

  • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
  • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
  • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

 

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου. (Αντίστοιχα, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, οι δηλώσεις που χρειάζονται σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο εξακολουθούν να γίνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.)

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Τα μπαϊράκια του ΄21

 Οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής, δημιούργησαν τα δικά τους ξεχωριστά μπαϊράκια για την Επανάσταση του 1821. Τα παιδιά ζωγράφισαν το δικό τους μπαϊράκι εμπνευσμένα από αυτά που υπήρχαν το 1821 και συζητήσαμε για το εάν με την χρήση της τεχνολογίας, μπορούμε να εμφανίζουμε αντικείμενα τα οποία δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα στον χώρο γύρω μας. Στο επόμενο μάθημα τα παιδιά είδαν να εμφανίζονται και να κυματίζουν μπροστά τους τα μπαϊράκια που είχαν ζωγραφίσει στο χαρτί, χρησιμοποιώντας μια συσκευή τάμπλετ και την κατάλληλη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας.




















Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου

   Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν ανά τάξη την Πέμπτη 24/03/2022 .

  Τα παιδιά προσέλθουν κανονικά στο σχολείο (8.00΄-08.15΄)και θα αποχωρήσουν ως εξής: Η Α' και η Β΄ τάξη στις 9.40΄, η Γ΄ τάξη στις 9.45΄, η Δ΄ τάξη στις 9.50΄,η Ε΄ τάξη στις 9.55΄ και η ΣΤ΄ τάξη στις 10.00΄. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει τη μέρα αυτή. 

   Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της γιορτής (από τον εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Γιάννη Λάλλα)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Λειτουργία Μονάδας Ενημέρωσης Θυμάτων Εγκληματικότητας (ΜΕΘΕ) στο Δήμο Πειραιά

 Σας ενημερώνουμε ότι στο Δήμο Πειραιά συστάθηκε με απόφαση του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μώραλη και λειτουργεί  ειδική Μονάδα Ενημέρωσης Θυμάτων Εγκληματικότητας (Μ.Ε.Θ.Ε.)


Η Μονάδα στελεχώνεται από;
-  δύο (2) Κοινωνικές Λειτουργούς,
-  μια (1) Ψυχολόγο
- και μια (1) Δικηγόρο
και έχει σκοπό την παροχή ολιστικής υποστήριξης σε θύματα κάθε τύπου εγκλήματος, αλλά και στο περιβάλλον τους.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
 α) την ατομική αξιολόγηση από κοινωνικό λειτουργό,
 β) συνεδρίες µε ψυχολόγο ή και κοινωνικό λειτουργό
 γ) παραπομπές σε αρμόδιους φορείς,
 δ) νομική συμβουλευτική, ενημέρωση και καθοδήγηση σχετικά µε τα δικαιώματα, τις διαδικασίες, και τη σχετική με το κάθε περιστατικό νομοθεσία,  καθώς και οποιεσδήποτε άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά το πλαίσιο του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης (δεν θα παρέχονται ωστόσο νομικές υπηρεσίες).

Ειδικά για τους μαθητές της πόλης, στην Μ.Ε.Θ.Ε υπάρχει προσωπικό με εξειδίκευση στην διαχείριση περιπτώσεων θυματοποίησης ανηλίκων και παρέχεται υποστήριξη σε εκείνους και τις οικογένειες τους.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή, 09:00 - 17:00
Διεύθυνση: Μακράς Στοάς 15, 2ος όροφος, Γραφεία Β1 & Β2
(στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας και δια βίου Μάθησης)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 214 40 53 500
Email: methe@piraeus.gov.gr
Ιστοσελίδα: www.bsfs-piraeus.eu

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Διαδικτυακό σεμινάριο στο σχολείο μας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

 

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς παιδιών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού πραγματοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε συνεργασία με το σχολείο μας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν οι συνήθειες των παιδιών στο διαδίκτυο, θα αναφερθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και οι τρόποι προστασίας. Θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό για γονείς.

Η ενημέρωση των γονέων του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 17:00-18:00. Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν  θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα έως την Παρασκευή  25 Φεβρουαρίου.

https://saferinternet4kids.gr/nea/webinar-28-2/

To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε να λειτουργεί από το Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας για το Expert Group on Safer Internet for Children της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων:

  • Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΠΜ/ 177197/Δ7.
  • Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr), εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

·         Και μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου SafeLine (http://www.safeline.gr/), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη για το σχ.έτος 2022-23

 

     Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα υποβληθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022.( Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.)

     Οι αιτήσεις εγγραφής στο σχολείο μας θα μπορούν να υποβάλλονται εργάσιμες ημέρες  μεταξύ 10.00΄ και 13.30΄ με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού.

     Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016.

 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ

 Σε περίπτωση που προκύπτει για οποιονδήποτε λόγο αλλαγή στα στοιχεία του μαθητή, πριν ή και μετά την εγγραφή του σε σχολική μονάδα της χώρας, ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ενημερώνει ως προς την αλλαγή αυτή τον οικείο Δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής. Ο Δήμος ολοκληρώνει την επικαιροποίηση των εν λόγω στοιχείων στο ΟΠΣΕΔ και στη συνέχεια ο γονέας/κηδεμόνας οφείλει να ενημερώσει τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας σχετικά με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, ώστε ο Διευθυντής να αντλήσει τα καινούρια στοιχεία από το Πληροφοριακό Σύστημα «myschool».

β. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 7 του Π.Δ 79/2017 (Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25).

 γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας. Συνιστάται, οι Διευθυντές/τριες – Προϊστάμενοι/ες των Σχολικών Μονάδων όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές/τριες σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας.

     Τα όρια των σχολικών περιφερειών των σχολείων του Πειραιά μπορείτε να τα δείτε εδώ

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

1. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την  εγγραφή του/της στο δημοτικό

2. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2022) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του/της μαθητή/τριας.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Λειτουργία σχολείων Πέμπτη 27/01/2022 και Παρασκευή 28/01/2022

 




       Το ωρολόγιο πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης είναι το ίδιο με το κανονικό πρόγραμμα των τάξεων στη  δια ζώσης διδασκαλία χωρίς όμως την 6η ώρα. Τα webex links των εκπαιδευτικών θα τα βρείτε στο τέλος της πρώτης ανάρτησής μας της Κυριακής 23/01/2022

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ενημέρωση για τηλεκπαίδευση και self-test

 



«Διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας σχολείων την Τετάρτη 26/01/2022, λόγω έκτακτων αναγκών που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες»

Α Π Ο Φ Α Σ Η 

Ο Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Ο Σ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Σ Α Τ Τ Ι Κ Η Σ

 Έχοντας υπόψη: 

1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (Α’ 87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως ισχύει και ιδίως του άρθρου 186 (Αρμοδιότητες Περιφερειών - Τομέας Η. Παιδείας-ΠολιτισμούΑθλητισμού, παράγραφος 5). 

2. Τις διατάξεις του άρθρου 2, παρ. 4, περίπτωση 4 του Ν. 3861/2010 (Α’ 112) «Πρόγραμμα Διαύγεια», όπως ισχύουν. 

3. Τις διατάξεις του άρθρου 4 του Π.Δ. 79/2017 (Α’ 109) 

4. Την με αρ. 37419/13479/08-05-2018 (Β’ 1661) απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με θέμα «Έγκριση της 121/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής, περί τροποποίησης – επικαιροποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής». 

5. Την με αρ. 864073/14-10-2021 (Β’ 4832) Απόφαση Περιφερειάρχη Αττικής, «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους στον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής και Παροχή εξουσιοδότησης υπογραφής «Με εντολή Περιφερειάρχη» στον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, σε Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ταχ. Δ.νση: Σταδίου 60 Ταχ. Κώδικας: 105 64, Αθήνα Πληροφορίες: Αναστάσιος Λυμπεράτος Tηλέφωνο : 213-2047043, 213-2101307 e-mail: dpaidna@patt.gov.gr Αθήνα, ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Διανομή μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 61efdf34033378325a1a427a στις 25/01/22 13:40 Αυτοτελών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Αττικής και σε Προϊσταμένους Τμημάτων της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής». 

6. Το με αρ. πρωτ. 106425/07-02-2020 έγγραφο του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη και Συλλογικών Οργάνων με θέμα «Διακοπή της λειτουργίας των σχολείων λόγω έκτακτων συνθηκών».

 7. Το δελτίο καιρού Ελλάδας με κωδ. FPGR21 LGAT 250400 που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Τρίτη 25/01/2022 ώρα 06:00 τοπική, στο οποίο, για τις 26/01/2022, στη γενική πρόβλεψη Ελλάδος αναφέρεται ότι « … Κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός τις πρωινές και τις βραδινές ώρες ….»

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Τη διακοπή, την Τετάρτη 26/01/2022, της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής για προληπτικούς λόγους, επειδή τα επακόλουθα του καιρικού συστήματος ΕΛΠΙΣ (ELPIS) αναμένεται να προκαλέσουν:

 • επικινδυνότητα στη μετακίνηση των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών προς και από τα σχολεία λόγω παγετού και υπολειμμάτων χιονιού και πάγου, καθώς και αδυναμία παραμονής τους στους χώρους των σχολικών μονάδων

 • δυσχέρεια στη λειτουργία των σχολείων και τη διδασκαλία των μαθημάτων λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με την τήρηση των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διασποράς της covid 19

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Ενημέρωση για τηλεκπαίδευση και self test

 Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη 25/01/2022 δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης 

Για τα self test αυτής της εβδομάδας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.


Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης ανά τάξη για τη Δευτέρα 24/012022 και την Τρίτη 25/01/2022

Αγαπητοί γονείς 

σε εφαρμογή των παρακάτω που στάλθηκαν μέσω της Διεύθυνσης Π.Ε Πειραιά στο σχολείο σήμερα Κυριακή 23/01/2022 και ώρα 18.56΄:

"23-01-22 Ανακοίνωση του ΓΓ Α΄θμιας, Β΄θμιας και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αλ.Κόπτση για την τηλεκπαίδευση

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζωσης."

    παραθέτουμε το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη.

    Σημειώνουμε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό του σχολείου για την τηλεκπαίδευση και προφανώς δεν θα μπορούν αύριο να μετακινηθούν για να τον παραλάβουν, οπότε κάποιες ώρες θα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.

    Κάτω από τα προγράμματα θα βρείτε τα λινκ κάθε  εκπαιδευτικού για την  πλατφόρμα webex

   .

Α΄ Τάξη 

                                 Δευτέρα                                               Τρίτη

8.30΄- 9.00΄              Γλώσσα                                        Φυσική Αγωγή

9.10΄- 9.40΄              Γλώσσα                                         Γλώσσα

9.50΄- 10.20΄           Φυσική Αγωγή                               Γλώσσα

10.30΄-11.00΄          Μαθηματικά                                   Θεατρική Αγωγή

11.10΄- 11.40΄         Εργαστήριο Δεξιοτήτων                  Μαθηματικά


Β΄ Τάξη

                                   Δευτέρα                                                    Τρίτη

8.30΄- 9.00΄              Γλώσσα                                                   Γλώσσα

9.10΄- 9.40΄              Γλώσσα                                                    Γλώσσα

9.50΄- 10.20΄           Μαθηματικά                                             Εργαστήριο δεξιοτήτων

10.30΄-11.00΄          Εργαστήριο Δεξιοτήτων                            Αγγλικά

11.10΄- 11.40΄         Εργαστήριο Δεξιοτήτων                            Μαθηματικά


Γ΄ Τάξη

                                   Δευτέρα                                              Τρίτη

8.30΄- 9.00΄              Τ.Π.Ε                                                   Γλώσσα

9.10΄- 9.40΄             Φυσική Αγωγή                                      Γλώσσα

9.50΄- 10.20΄           Μαθηματικά                                         Μαθηματικά

10.30΄-11.00΄          Αγγλικά                                                Μελέτη Περιβάλλοντος

11.10΄- 11.40΄          Γλώσσα                                               Θεατρική Αγωγή


Δ΄ Τάξη

                                   Δευτέρα                                              Τρίτη

8.30΄- 9.00΄            Μαθηματικά                                         Αγγλικά     

9.10΄- 9.40΄                Τ.Π.Ε                                                Μαθηματικά

9.50΄- 10.20΄           Γλώσσα                                              Θεατρική Αγωγή

10.30΄-11.00΄          Γλώσσα                                               Γλώσσα

11.10΄- 11.40΄          Αγγλικά                                               Γλώσσα


Ε΄ Τάξη

                                   Δευτέρα                                              Τρίτη

8.30΄- 9.00΄               Γαλλικά                                           Γλώσσα

9.10΄- 9.40΄                Γαλλικά                                           Γλώσσα

9.50΄- 10.20΄             Γλώσσα                                             Αγγλικά

10.30΄-11.00΄            Κ.Π.Α                                              Μαθηματικά    

11.10΄- 11.40΄            Μαθηματικά                                    Φυσικά       


ΣΤ΄ Τάξη

                                   Δευτέρα                                              Τρίτη

8.30΄- 9.00΄               Γλώσσα                                             Γλώσσα

9.10΄- 9.40΄               Μαθηματικά                                     Γλώσσα    

9.50΄- 10.20΄            Γαλλικά                                             Μαθηματικά

10.30΄-11.00΄            Γαλλικά                                            Γεωγραφία  

11.10΄- 11.40΄           Φυσικά                                              Αγγλικά


Σύνδεσμοι (links) εκπαιδευτικών :

Αμοργιανού Μαρία ( Α΄ τάξη): https://minedu-primary.webex.com/meet/amorgmaria

Νασιούλη Σοφία (Β΄ τάξη): https://minedu-primary.webex.com/meet/nasofia

Σπανού Δάφνη (Γ΄ τάξη): https://minedu-primary.webex.com/meet/dafspanou

Φούντα Ευη (Δ΄ τάξη): https://minedu-primary.webex.com/meet/evafounta

Γραμματικός Άγγελος (Ε΄ τάξη ):https://meet175.webex.com/meet/pr25512955765

Λούβρου Βάσω(ΣΤ΄ τάξη) :https://minedu-primary.webex.com/meet/vaslouvrou

Μαραβέλια Αγνή (Γαλλικών): https://minedu-primary.webex.com/meet/maravelia

Πάνου Εύη (Αγγλικών): https://minedu-primary.webex.com/meet/panouevi

Μανιάτης Νίκος (Γυμναστική): https://minedu-primary.webex.com/meet/nmaniatis

Ζερβουδάκη Κατερίνα (Θεατρική Αγωγή):https://minedu-primary.webex.com/meet/zeraikater

Αναστασόπουλος Θανάσης (Εικαστικά): https://minedu-primary.webex.com/meet/aanastaso

Βάλβη Μαρία (Μουσική):https://minedu-primary.webex.com/meet/valvimaria

Σκούλλου Σοφία:  https://minedu-primary.webex.com/meet/skoullou



Το σημερινό μάθημα Κ.Π.Α στην τηλεκπαίδευση με τη ματιά της Κ. Δ μαθήτριας της Ε΄ τάξης!


Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

10 Ιανουαρίου ξεκινάμε!

      Ενόψει της επιστροφής στο σχολείο σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας ισχύουν τα εξής:

Για την 1η εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων (10-15 Ιανουαρίου) θα γίνουν 3 δωρεάν τεστ αντί για 2, Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή (ισχύει και για τους εμβολιασμένους μαθητές και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς)
Από τη 2η εβδομάδα και έπειτα, θα γίνονται δύο δωρεάν self test, Τρίτη και Παρασκευή (ισχύει και για τους εμβολιασμένους μαθητές και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς)
Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid τεστ και ένα self test– με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα το rapid τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο rapid τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.
Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από τη λογική του «σταυρού» κι επεκτεινόμαστε σε ελέγχους σε όλους τους μαθητές, για 5 μέρες πλέον, αντί για 7.
Πιο συγκεκριμένα:
Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο rapid κι τρία self test, δηλαδή, πέντε συνολικά. Τα δύο self test του φαρμακείου και ένα επιπλέον από το σχολείο.
Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία τεστ.Τα δύο self test του φαρμακείου και ένα επιπλέον από το σχολείο.