Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

EU Code Week: Οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

 

Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής, συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Δείτε την δραστηριότητα του σχολείου μας στην ιστοσελίδα του CodeWeek, κάνοντας κλικ εδώ.

   Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης, την οποία στηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

    Μπράβο στους μαθητές μας της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης και στην  εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου κ. Λάσκαρη Μαρία!



Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας Edupass -αντιμετώπιση προβλημάτων ταυτοποίησης μαθητών

 Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ


1. Εισέρχεστε στη διεύθυνση edupass.gov.gr και κάνετε κλικ στο “Ξεκινήστε εδώ”

2. Επιλέγετε “Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση/Ειδικής Αγωγής"

3. Επιλέγετε "Δήλωση self test μαθητών/τριών-Έκδοση Σχολικής Κάρτας¨" Κάνετε κλικ στο "'Συνέχεια"

Απαιτείται ταυτοποίηση. Κάνετε κλικ στο "Σύνδεση"

4. Στην σελίδα “Σε ποιον φορέα έχετε λογαριασμό” επιλέγετε ΓΓΠΣΔΔ (κωδικούς TaxisNet) ή κωδικούς κάποιας τράπεζας (web banking)

Αν επιλέξετε να εισέλθετε μέσω ΓΓΠΣΔΔ, θα ζητηθεί το όνομα χρήστη και ο κωδικός taxisnet. Κάνετε κλικ στο "Σύνδεση" και αν η αυθεντικοποίηση είναι επιτυχής, πατάτε στη συνέχεια "Αποστολή"

5. Ελέγχετε τα στοιχεία σας και κάνετε κλικ στο "Συνέχεια"

6. Θα ζητηθούν τα στοιχεία του σχολείου μας

Περιφέρεια: Αττικής

Περιφερειακή Ενότητα: Πειραιώς

Δήμος: Πειραιώς

Κατηγορία: Δημοτικά Σχολεία

Τύπος: Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία

Σχολείο: 50ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

7. Συμπληρώνετε τα στοιχεία του παιδιού σας και τα στοιχεία του self test και κάνετε κλικ στο <<Υποβολή>>

Τι κάνουμε όταν η πλατφόρμα δεν "βρίσκει" τον/την μαθητή/τρια

Κατόπιν ερωτημάτων αναφορικά με αδυναμία εύρεσης μαθητή στην πλατφόρμα edupass, σας ενημερώνουμε πως για την αναζήτηση στην εφαρμογή edupass οι γονείς θα πρέπει να εισάγουν το ΟΝΟΜΑ, το ΕΠΩΝΥΜΟ και την Ημ. Γεννησης του παιδιού όπως ακριβώς είναι δηλωμένα στο σχολείο. Άρα πρέπει να διασταυρώσουν με το σχολείο ότι δηλώνουν ακριβώς ότι έχει δηλωθεί στο myschool.
Επίσης, η 
εφαρμογή edupass ταυτοποιεί ΟΝΟΜΑ, το ΕΠΩΝΥΜΟ και την Ημ. Γεννησης του παιδιού όπως ακριβώς είναι δηλωμένα στο σχολείο με το μητρώο του ΑΜΚΑΕλέγξτε τα στοιχεία όπως είναι δηλωμένα στο σχολείο  και τα στοιχεια του Μητρώο του ΑΜΚΑ. Δείτε τα στοιχεία στο μητρώο του ΑΜΚΑ στο gov.gr στην διαδρομή Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα / Εύρεση Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Οι γονείς διορθώνουν τα στοιχεία του παιδιού είτε:

● στο σχολείο αν το λάθος είναι εκεί

● με επίσκεψη σε ένα ΚΕΠ για να διορθωθούν τα στοιχεία του ΑΜΚΑ. Εναλλακτικά, η διόρθωση του ΑΜΚΑ μπορεί να γίνει και με τηλεδιάσκεψη με υπάλληλο του ΚΕΠ. Επισκεφτείτε το gov.gr στην διαδρομή Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα / Μεταβολή στοιχείων στον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας Edupass

 Aπό τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 ;έχει τεθεί σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr. H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής 

 Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι:

 (α) οι μαθητές/τριες, 

(β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),

 (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

 Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis