Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

10 Μαΐου επιστρέφουμε στο σχολείο με ασφάλεια

     Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 ξεκινά η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων με την υποχρεωτική   εφαρμογή του μέτρου του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για τον κορωνοϊό από όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. (εκπαιδευτικούς, μαθητές, λοιπό προσωπικό).

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα αυτά είναι δημοσιευμένη  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ  

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται το τεστ  θα το προμηθεύεστε δωρεάν από φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του μαθητή . Για την τρέχουσα εβδομάδα θα διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και  είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.. 

Δείτε σχετικό βίντεο για τη διαδικασία διενέργειας του τεστ

https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE&t=3s

Οι γονείς θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του τεστ στη πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ μέσω της οποίας θα εκδίδεται σχολική κάρτα, την οποία θα έχουν μαζί τους οι μαθητές κάθε μέρα και θα την επιδεικνύουν στον εκπαιδευτικό της τάξης την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί. 

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορείτε να παραλάβετε εκτυπωμένη από το σχολείο την Παρασκευή 7/5/2021 και ώρα 12.00΄ -13.00΄τη σχετική δήλωση , να την συμπληρώσετε  χειρόγραφα και να την υπογράψετε . 




 Είναι αυτονόητο ότι πέραν των παραπάνω ισχύουν τα γνωστά μέτρα του ΕΟΔΥ (υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, διαφορετικά διαλείμματα, αερισμός αιθουσών κ.ά.). Συνεχίζεται, επίσης, το μέτρο της σταδιακής  αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο και όλα γενικά τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που εφαρμόζονταν στο σχολείο μας πριν την αναστολή της λειτουργίας.  

Όλοι μαζί με υπευθυνότητα και καλή διάθεση θα επιστρέψουμε ασφαλείς στο σχολείο μας.