Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Σχολική Ψυχολογία για Όλους από τη Διεύθυνση Παιδείας και δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά

 •    Ο Δήμος Πειραιά διά της Διεύθυνσης Παιδείας και δια Βίου Μάθησης  με εξειδικευμένες Ψυχολόγους και Κοινωνικές Λειτουργούς παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη  σε όσους την έχουν ανάγκη.

•    Μπορείτε να απευθυνθείτε  στο Τμήμα Κοινωνικής Υποστήριξης Σχολείων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Διεύθυνσης Παιδείας και δια Βίου Μάθησης. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2144053368

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Βασιλική Σωτηρίου

*Δείτε παρακάτω τις συμβουλές της Ψυχολόγου μας Μαρίας Ρούσσου προς τους γονείς!!!


Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Εβδομαδιαία Ωρολόγια Προγράμματα της σύγχρονης εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης

   Από αύριο ,Τετάρτη 18/11/2020, ξεκινά η σύγχρονη εξ' αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex.

  Στην σελίδα-blog που υπάρχει ξεχωριστά για κάθε τάξη στη στήλη με τον τίτλο "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" στο δεξιό μέρος της σελίδας που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, θα βρείτε τα εβδομαδιαία ωρολόγια προγράμματα όλων των τάξεων ,καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες.

   Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν όλοι οι κανόνες της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Διαβάστε με προσοχή τις παρακάτω 

οδηγίες προς τους γονείς

     Καλή αρχή και γρήγορη επιστροφή στο σχολείο!


Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία

 Αγαπητοί γονείς,

όπως έχετε ενημερωθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της πλατφόρμας Webex θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18.11.2020.

 Θα γίνεται από τις 14.10΄ έως τις 17.20΄για όλες τις τάξεις.  Οι διδακτικές ώρες θα είναι πέντε (5), διάρκειας τριάντα λεπτών η καθεμία, με τρία δεκάλεπτα ενδιάμεσα διαλείμματα.


 Για τα προγράμματα των τάξεων και τους συνδέσμους των εκπαιδευτικών ,με τους οποίους θα συνδέεστε στην ηλεκτρονική αίθουσα διδασκαλίας καθενός, θα ενημερωθείτε  εγκαίρως μέσω email και του  blog (μπαίνοντας στη σελίδα της τάξης σας).

Τις πρωινές ώρες  υπάρχει πρόγραμμα τάξεων στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση 9.00 με 12.00 που το βρείτε εδώ Εκπαιδευτική τηλεόραση (Δευτέρα και Τρίτη)


Στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε οδηγίες για τη χρήση του webex


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ 

 1.  Κάθε εκπαιδευτικός θα σου στείλει το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης.

 2.  Πατάς το σύνδεσμο και συνδέεσαι απευθείας:

      2.1 Αν μπαίνεις από  υπολογιστή ή λάπτοπ: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app).

      2.2 Αν μπαίνεις από tablet ή κινητό: θα σου ζητηθεί́ η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.

Στην πλατφόρμα μπορούν να συνδεθούν ακόμα και μαθητές που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, και να παρακολουθήσουν μαθήματα με αστική χρέωση μέσω σταθερού τηλεφώνου, ακολουθώντας αυτές τις  οδηγίες (πάτα τον σύνδεσμο)

Τα προσωπικά δεδομένα μαθητών που είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στην πλατφόρμα:

 Ονοματεπώνυμο του μαθητή το οποίο δηλώνεται από τον μαθητή κατά την είσοδο στην πλατφόρμα για να μπορεί ο εκπαιδευτικός να τον διακρίνει μέσα στην εικονική τάξη, να του δώσει τον λόγο κτλ.

Στο πεδίο email δεν απαιτείται η προσωπική σου ηλεκτρονική διεύθυνση (μπορείς να βάλεις ένα τυχαίο, εικονικό email).