Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Είσοδος ατόμων στον σχολικό χώρο

      Σημαντική υπενθύμιση-διευκρίνιση όσων ισχύουν για την είσοδο ατόμων στον χώρο του σχολείου, στο παρακάτω έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ με ημερομηνία 25/02/2020

Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

   Στο πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού της αγωγής υγείας του Υπουργείου Υγείας η επισκέπτρια υγείας της 1ης ΤΟ.Μ.Υ Πειραιά κ. λειβαδάρα Μαρίνα ενημέρωσε όλους τους μαθητές του σχολείου για τα μέτρα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.


Πρωινό ... αλά γαλλικά στο σχολείο

     Οι μαθητές της Ε' τάξης, που διδάσκονται Γαλλικά ως β' ξένη γλώσσα, με πρωτοβουλία της καθηγήτριάς τους κ. Μαραβέλια Αγνής και  απόλαυσαν μια πρωτόγνωρη για το σχολικό περιβάλλον εμπειρία ένα πλούσιο γαλλικό πρωινό στην προετοιμασία του οποίου συμμετείχαν και τα ίδια τα παιδιά.






Στρατηγικές επίλυσης συγκρούσεων

    Στο πλαίσιο δράσεων πρόληψης οι μαθητές της Ε' και της ΣΤ' τάξης ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τις στρατηγικές επίλυσης συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον, και όχι μόνο, από τα μέλη της Ε.Δ.Ε.Α.Υ ( Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) που λειτουργεί στο σχολείο μας κ.Τισένκο Ευγενία (ψυχολόγο) και κ. Κωνσταντινίδου Κων/να (κοινωνική λειτουργό).




Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο με τα μάτια των παιδιών

    Οι μαθητές της Ε΄ τάξης δημιούργησαν στο μάθημα της Πληροφορικής με την καθηγήτρια κ. Μαρία Λάσκαρη αφίσες με αυτά που πρέπει να προσέχουμε ,όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο.



















Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Επισκέψεις -δραστηριότητες

   Την Πέμπτη 6/2/2020 η Γ΄ και η Δ΄ τάξη επισκέφτηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και παρακολούθησαν μια διαδραστική περιήγηση στους άθλους του Ηρακλή.



       Οι υπόλοιπες τάξεις Α΄, Β΄, Δ΄ και ΣΤ΄τάξεις επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Α. Λεντάκη και με αφορμή το βιβλίο "Ο μικρός πρίγκιπας" ταξίδεψαν στον κόσμο της αγάπης και της αληθινής φιλίας.