Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Η αυλή μας αλλάζει - τελική φάση

   Καιρού επιτρέποντος, που δεν ήταν και πολύ ...φιλικός μαζί μας ως τώρα, επιστρέφοντας στο σχολείο θα έχουμε μια ολοκαίνουρια, πανέμορφη και ασφαλή αυλή.
  Οι εργασίες, που συνεχίζονται στη διάρκεια των διακοπών, έχουν μπει στην τελική ευθεία. Απομένει μόνο η τελική φάση. Ανυπομονούμε να δούμε το έργο ολοκληρωμένο!





Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

...ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά!

    Την Παρασκευή 21/12/2018,τελευταία μέρα  πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κλίμα στο σχολείο μας ήταν εορταστικό.
    Στις τάξεις τα παιδιά μίλησαν για τα έθιμα των ημερών, έκαναν χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και έφτιαξαν γλυκά.

                                                           

      

      

                                                    







 Στο τέλος τα περίμενε μια όμορφη γιορτή με δώρα,παιχνίδια,τραγούδια, χορό και πολλές εκπλήξεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων. Παιδιά και μεγάλοι έπαιξαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους!





   Είχαμε την τιμή να μας επισκεφτούν απρόσμενα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Πειραιά κ. Λεωνίδας Νίκας και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Γιάννης Σακκιώτης, που μοιράστηκαν μαζί μας τη χαρά των ημερών.
   
 




       Ευχαριστούμε τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές με υγεία και χαρά!

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Παιδική σκηνή Θεάτρου Τέχνης: "Αλαντίν"

    Την Πέμπτη 20/12/2018 παρακολουθήσαμε στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης την παράσταση " Αλαντίν".
    ΄Ήταν μια πραγματικά εξαιρετική παράσταση! Έ
να μαγικό ταξίδι στη χώρα του παραμυθιού!
 Φύγαμε όλοι ενθουσιασμένοι!








                                                      


                                               





Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Η αυλή μας αλλάζει - 2η φάση

   Αυτό το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν οι εργασίες στην αυλή του σχολείου, μιας κι ο καιρός αυτή τη φορά ήταν σύμμαχός μας.
  Τοποθετήθηκε το υπόστρωμα στην αυλή και η πρώτη στρώση του χρώματος στα πεζοδρόμια έξω από τις αίθουσες. Θα ακολουθήσει η τελική φάση, αφού σταθεροποιηθούν τα πρώτα στρώματα που έχουν τοποθετηθεί .

 




Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: DIY:Φτιάχνουμε τα δικά μας μουσικά όργανα

   Στο πλαίσιο του διεθνούς διαθεματικού προγράμματος Interfaces η Στέγη Ιδρύματος Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση υλοποιεί με τους μαθητές της Ε' τάξης του σχολείου μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 
DIY: Φτιάχνουμε τα δικά μας μουσικά όργανα Στο πλαίσιο του διεθνούς, διαθεματικού προγράμματος Interfaces  (πατώντας τον σύνδεσμο θα δείτε πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα)
   Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση. Τα παιδιά έχουν ήδη αρχίσει να εξερευνούν με μεγάλο ενθουσιασμό τον κόσμο των ήχων ξεκινώντας το ταξίδι τους με νότες που προκύπτουν από τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.









Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης

     Μέλη της ομάδας "Ζω.Ε.Σ- Ζωοφιλικές ενημερώσεις σχολείων" επισκέφτηκαν σήμερα το σχολείο μας και ενημέρωσαν τα παιδιά .
     Με την παρουσίαση του προγράμματος τα παιδιά έμαθαν για τα ζώα, τη φροντίδα τους και την αγάπη που πρέπει να δείχνουν σ΄αυτά.
   Στόχος της πραγματοποίησης των  προγραμμάτων της ομάδας είναι " παιδιά ικανά να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους και των άλλων, τις ανάγκες τους, να έχουν ορθή κρίση, αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο, να σέβονται το συνάνθρωπό τους αλλά και τις αξίες και τα δικαιώματα όλων των έμψυχων όντων στον πλανήτη. Να φέρονται με δικαιοσύνη, να συνεργάζονται για την ευημερία όλων των ζωντανών οργανισμών, να συμβιώνουν αρμονικά και να αντιλαμβάνονται τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού στο κοινωνικό σύνολο." 
   Τα παιδιά όλων των τάξεων παρακολούθησαν με πραγματικό ενδιαφέρον το πρόγραμμα και μοιράστηκαν εμπειρίες ,σκέψεις και συναισθήματα!
    Ευχαριστούμε την ομάδα και τη μητέρα μαθήτριάς μας που μας πρότεινε την επικοινωνία μαζί της.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ομάδας επισκεφτείτε τον σύνδεσμο Ζω.Ε.Σ



.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Η γιορτή μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

  Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν σήμερα μια εξαιρετική γιορτή, που ετοίμασαν με τις δασκάλες τους και τη μουσικό του σχολείου . 
  Με  λόγια και τραγούδια ανέδειξαν το νόημα της εξέγερσης, αλλά και τη σημασία του να αγωνίζεται ο άνθρωπος καθημερινά για αξιοπρέπεια και δημοκρατία ενάντια στον υφέρποντα φασισμό των ημερών μας.
   Ευχαριστούμε τους γονείς που βοήθησαν στο σήσιμο της γιορτής.
  Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τις δασκάλες τους, τις κ. Λούβρου και Σπανού, και στη μουσικό κ. Βάλβη!